Individuele Zorgarrangementen

Valde Varii biedt verschillende vormen van hulpverlening
aan ouders, kinderen, tieners en jongvolwassenen.

joshua-rodriguez-583392-unsplash

Cognitieve gedragstherapie voor kinderen met angstproblemen

Een individueel trainingsprogramma van 12 bijeenkomsten voor kinderen waarbij angst hun   sociaal –emotionele ontwikkeling belemmerd.

Angst is een normaal verschijnsel in de ontwikkeling van kinderen, van babytijd tot volwassenheid. Gevoel van angst is aangeboren en beschermt of waarschuwt ons tegen allerlei gevaren. Wanneer angst zo hevig wordt dat het je dagelijkse leven gaan beïnvloeden, kan er sprake zijn van angstproblematiek of een angststoornis. Er wordt gebruik gemaakt van het cognitief gedragstherapeutisch protocol denken + doen=durven. De training wordt deels met de kinderen en deels met de ouders gedaan. Kinderen leren om negatieve gedachten te vervangen door helpende gedachten. Daarnaast leren kinderen om stap voor stap hun angst te overwinnen door exposure. Ouders worden gestimuleerd om hun kind aan te moedigen en te belonen. Ouderbegeleiding kan belangrijk zijn om te werken aan eigen angsten en zorgen van ouders die gerelateerd kunnen zijn aan de angst van hun kind.

london-scout-41032-unsplash

Spelbegeleiding voor kleuters

Individuele begeleiding voor jonge kinderen in de leeftijd van 4,5 of 6 jaar die moeite hebben om zichzelf te uiten en vastlopen in een negatief gedragspatroon. Spelbegeleiding is gericht op het leren herkennen en uiting geven aan basisemoties en vergroten van basis sociale vaardigheden zoals samen spelen, op je beurt wachten, hulp vragen, en dergelijke.  leren herkennen en uiting geven aan basisemoties. Naast individuele begeleiding is het ook mogelijk om in een klein groepsverband van max. 3 kinderen deze spelbegeleiding te volgen.

Door het inzetten van spel en creatieve werkvormen willen we kinderen inzicht geven in basisemoties en vaardigheden aanleveren om hun negatief gedrag te doorbreken. Naast cognitieve gedragstherapie wordt er gebruik gemaakt van de werkvorm Bino, en zijn gevoelens. Naast spelbegeleiding met het kind is een vorm van ouderbegeleiding wenselijk om steun, aanmoediging en feedback te krijgen.

danielle-macinnes-88493-unsplash

Zelfbeeldtraining

Een individueel trainingsprogramma van 8 bijeenkomsten voor kinderen die hulp nodig hebben om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. De zelfbeeldtraining is bedoeld voor kinderen met stemmingsproblemen, angst of gedragsproblemen. Deze training werkt volgens de COMET methode. Onderzocht is dat de competitive memory training een negatief zelfbeeld effectief kan behandelen. De training is een aangepaste versie van de erkende COMET training rekening houdend met onze christelijke identiteit. 

derek-thomson-528231-unsplash

Ouderbegeleiding

Een traject van begeleiding voor ouders die aangemoedigd willen worden in de opvoeding van hun kinderen. Ouderbegeleiding kan naast een traject van begeleiding van het kind.

thiago-cerqueira-191866-unsplash

Brugklastraining individueel

Deze begeleiding is bedoeld voor kinderen di e individueel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs. Er wordt gewerkt met een werkboek om zich stapsgewijs voor te bereiden naar de brugklas en hier met zelfvertrouwen aan te beginnen.

caroline-hernandez-177784-unsplash

Huiswerkcoach

Onze huiswerkcoach wil je helpen structuur, motivatie en planning aan te brengen in je huiswerk. De huiswerkcoach komt je thuis begeleiden en heeft flexibele tijden zodat het zoveel mogelijk kan aansluiten bij jouw dagelijkse ritme.

 

Naast individuele zorgarrangementen hebben wij een aantal groepstrainingen. Onder de link groepsarrangementen vindt u ons aanbod groepstrainingen.

wilt u meer weten over valde varii?

over ons

heeft u een vraag en/of opmerking?

Contact

home        over ons        zorgarrangementen        groepsarrangementen       contact

privacyverklaring        cookie verklaring

nl_NLDutch
nl_NLDutch