Groepsarrangementen

Valde Varii biedt verschillende vormen van hulpverlening
aan ouders, kinderen, tieners en jongvolwassenen.

christin-hume-316558-unsplash

Spelbegeleiding voor kleuters

Individuele begeleiding voor jonge kinderen in de leeftijd van 4,5 of 6 jaar die moeite hebben om zichzelf te uiten en vastlopen in een negatief gedragspatroon. Spelbegeleiding is gericht op het leren herkennen en uiting geven aan basisemoties en vergroten van basis sociale vaardigheden zoals samen spelen, op je beurt wachten, hulp vragen, en dergelijke. leren herkennen en uiting geven aan basisemoties. Naast individuele begeleiding is het ook mogelijk om in een klein groepsverband van max. 3 kinderen deze spelbegeleiding te volgen.

Door het inzetten van spel en creatieve werkvormen willen we kinderen inzicht geven in basisemoties en vaardigheden aanleveren om hun negatief gedrag te doorbreken. Naast cognitieve gedragstherapie wordt er gebruik gemaakt van de werkvorm Bino, en zijn gevoelens. Naast spelbegeleiding met het kind is een vorm van ouderbegeleiding wenselijk om steun, aanmoediging en feedback te krijgen.

natalya-zaritskaya-144626-unsplash

“Hier ben ik” – Groepstraining voor kinderen uit groep (5) t/m 8

Een combinatie van faalangst – en sociale vaardigheidstraining voor kinderen op de basisschool van groep (5) t/m 8. Deze training richt zich op kinderen in de middenbouw of bovenbouw van de basisschool die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van hun zelfvertrouwen. De training is bedoeld voor kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen, of kinderen die juist agressief reageren in sociale situatie. Centraal staat het aanleveren van nieuwe vaardigheden om op een goede manier voor jezelf te leren opkomen, zonder daarbij een ander tekort te doen. De training wordt gegeven vanuit Bijbelse principes.

De training bestaat uit 8 trainingsmiddagen van 1 uur.

Bij voldoende aanmeldingen starten we in januari 2018

Kosten : €325 inclusief materialen, rapportage en oudergesprek.

De training bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Kennismaking / basisemoties
 • Emotieregulatie
 • complimenten geven en ontvangen / identiteit en zelfbeeld
 • opkomen voor jezelf
 • kritiek geven en ontvangen
 • conflicthantering
 • samenwerking en afsluiting
 • terugkommiddag
priscilla-du-preez-318418-unsplash

“Hier ben ik” voor kinderen uit groep 3, 4 (en 5)

Een combinatie van faalangst – en sociale vaardigheidstraining voor jonge kinderen van groep 3, 4 (en 5). Deze training richt zich op kinderen die zich onzeker voelen. Het doel van de training is stappen te durven zetten om onzekerheid en faalangst te overwinnen, het aanleren van vaardigheden om voor zichzelf op te komen met als doel het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. In deze training wordt gebruik gemaakt van speltherapie. Bino, en zijn vriendjes Stekeltje en Ko spelen de hoofdrol in deze training.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur

Kosten : €275 inclusief materialen, rapportage en oudergesprek.

 • Kennismaking
 • Ervaringen delen ( basisemoties en emotieregulatie)
 • Aardig doen en hulp vragen
 • Samenspelen en jezelf presenteren
 • Keuzes maken
 • Omgaan met ruzie
 • Opkomen voor jezelf
 • Afsluiting
fernando-brasil-103271-unsplash

Brugklastraining

Een concrete, praktische voorbereiding op het voortgezet onderwijs voor kinderen in groep 8. In deze training komen er docenten vanuit het voortgezet onderwijs proeflessen geven en kijken we naar alle praktische zaken die bij deze nieuwe stap komen kijken. Een nieuwe stap maken betekent ook afscheid nemen van vertrouwde dingen en is het goed om te spreken over onzekerheden, afscheid nemen en het aangaan van nieuwe vrienden. Daarnaast worden er verschillende leer strategieën aangereikt rond het plannen en  leren van huiswerk.

Deze training wordt in drie avonden gegeven.

Kosten : €125

wilt u meer weten over valde varii?

over ons

heeft u een vraag en/of opmerking?

Contact

home        over ons        zorgarrangementen        groepsarrangementen       contact

privacyverklaring        cookie verklaring

nl_NLDutch
nl_NLDutch